19 listopada 2013

Omlet niezwykły.




Omlet z gruszkami 
(z bloga Smaki i Zapachy)

1 gruszka
3 jajka
3 łyżki mleka
ser z niebieską pleśnią
łyżka masła
łyżka mąki kukurydzianej
łyżeczka cukru
szczypta soli

Gruszki kroimy na kawałki. Smażymy na rozgrzanym maśle z dodatkiem cukru. Jajka roztrzepujemy z mlekiem, mąką, solą i pokruszonym serem pleśniowym. Całość wylewamy na patelnię z gruszkami. Smażymy na małym ogniu, aż jajka się zetną. Podajemy na ciepło.

Smacznego!

5 komentarzy:

  1. takiego omletu jeszcze nie jadłam, a wygląda apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jeszcze nie jadłam, ciekawy smak musi być!

    OdpowiedzUsuń
  3. pysznie, choć nie jadłam takiego połączenia;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojej cóż za połączenie :) Gruszka i ser pleśniowy? No proszę, aż spróbuje z ciekawości!
    Z miłą chęcią śledzę Twoje przepisy, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mi miło :)
      a połączenie jest naj naj naj - koniecznie spróbuj

      Usuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...