12 sierpnia 2014

Sałatka!

Sałatka z kalafiorem.

mały kalafior
pęczek rzodkiewki
4 ziemniaki
4 jajka
duża garść rukoli
ogórek
opakowanie jogurtu naturalnego
łyżeczka suszonego koperku
łyżeczka słodkiej papryki
sól, pieprz
łyżka oliwy
łyżka octu balsamicznego

Ziemniaki obieramy i kroimy w gruba kostkę. Gotujemy 10 minut. Przed końcem gotowania dodajemy różyczki kalafiora. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i każde z nich kroimy na 4 części. Rzodkiewki kroimy na połówki, ogórka w grubą kostkę. Na spód dużego talerza wykładamy rukolę, na niej układamy resztę składników. Całość zalewamy jogurtem wymieszanym z oliwą, octem, papryką, koperkiem, solą i pieprzem.



5 komentarzy:

  1. Anonimowy12/8/14

    Przepięknie kolorowa;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. podoba mi się taki pomysł na kalafiora:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też staram się wykorzystywać sezon na kalafiora;)wygląda bardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. bo kalafiory są super! :D

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...